Kapoenen - Poenka's

kinderen geboren in 2012-2011

Het leven van een kapoen is er een vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. Elke vergadering heeft een thema dat aansluit bij de leefwereld van kapoenen. Verkleden in dat thema wordt steeds aangemoedigd, uiteraard geeft de leiding hier het goede voorbeeld. Zowel in de eerste als de tweede helft van het jaar, organiseren we voor de kapoenen een heel weekend met activiteiten. Voor veel kapoenen is dit de eerste keer dat ze zonder hun ouders eens een nachtje ergens anders slapen. Daarom gaat ons eerste weekend steeds door in een voor hen vertrouwde omgeving: ons eigen scoutslokaal. Tijdens de zomermaanden (normaal gezien de eerste helft van juli) gaan we met de kapoenen ook vijf tot zes dagen op kamp in een lokaal ergens in Vlaanderen. Altijd een spannende gebeurtenis en een week waarover elke kapoen maanden later nog enthousiast vertelt! Eens proberen? Elke zondagvoormiddag (van 10u00 tot 12u30) zijn wij te vinden op ons terrein aan de Wolvenbosdreef (tenzij expliciet anders vermeld in het maandprogramma). Kom langs en maak een hele hoop nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Je zal er geen spijt van krijgen!

De Kapoenenleiding

Tim Lambrechts - Edelweisswitte goedaardige pieper