Proberen?

Welkom bij onze scouts! Op deze pagina vind je alle informatie terug om je in te schrijven in onze scouts. De inschrijving verloopt via verschillende stappen. Volg deze stappen nauwgezet! Bij vragen kan je je altijd richten tot inschrijvingenscoutsden51ste@gmail.com of tot de inschrijvingsverantwoordelijke Hannelore Manssens (0477/97.64.30)

De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid. Dit heeft ons genoodzaakt om per tak een wachtlijst bij te houden. 

Het volledige inschrijvingsbeleid voor het nieuwe scoutsjaar 2023-2024 kan je hier terugvinden: inschrijvingsbeleid (nieuwe leden) en herinschrijvingsbeleid (bestaande leden)

Hoe inschrijven? 

Herinschrijving 

Herinschrijven kan enkel tijdens de voorrangsperiode tussen 01/08/2023 en 22/08/2023. Vroeger inschrijven heeft geen zin. Wie te laat is komt op de wachtlijst te staan en wordt behandeld als ‘nieuw lid’ (zie hieronder). 

 1. Vul volgend formulier in: https://forms.gle/QfV4eME88RPY527Y8
 2. Stort het lidgeld op BE90 7370 5557 9932 met vermelding van naam en TAK. Een jaar scoutsplezier kost €50 per lid en €45 vanaf het derde kind. Voor personen met financiële moeilijkheden bedraagt het lidgeld in alle gevallen €10. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de groepsleiding via groepsleiding.51ste@gmail.com.
 3. U ontvangt een bevestigingsmail (indien u later betaalt, zal u nog steeds een bevestigingsmail ontvangen)
 4. Pas eventueel gewijzigde informatie en individuele steekkaart aan in de groepsadministratie: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/.

We zouden graag alle kinderen tijdig inschrijven bij Scouts & Gidsen Vlaanderen. Daarom wordt aangeraden om het inschrijvingsgeld voor 10 oktober 2023 te betalen, zo is uw kind zeker verzekerd tijdens het scoutsjaar.

Nieuwe inschrijving

Nieuwe leden kunnen zich het hele jaar door aanmelden. Je komt dan steeds op de wachtlijst te staan. Vanaf 23/08/2023 worden de takken aangevuld met kinderen op de wachtlijst totdat het maximum aantal leden is bereikt. Broers/zussen van bestaande leden krijgen voorrang.​ 

 1. Vul volgend formulier in: https://forms.gle/xzfWWZPLcDidAJM16
 2. Wacht op een bevestigingsmail waarin aangegeven wordt dat uw kind een plaats heeft kunnen bemachtigen op de wachtlijst (dit kan enkele dagen duren)
 3. Uw kind mag hierna 2 vergaderingen komen proberen (zie verder).
 4. Hierna zal u een mail ontvangen om de officiële inschrijving en betaling in orde te maken (stappen hieronder volgen)
  1. We sturen u een formulier door waarmee we uw zoon/dochter officieel kunnen inschrijven bij de scouts.
  2. Maak een account aan op volgende website met de gegevens die wij aangeven:https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/client/formulier.html#/lidworden?groep=A2551G.
  3. Stort het lidgeld op BE90 7370 5557 9932 met vermelding van naam en TAK. Een jaar scoutsplezier kost €50 per lid en €45 vanaf het derde kind. Voor personen met financiële moeilijkheden bedraagt het lidgeld in alle gevallen €10. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de groepsleiding via groepsleiding.51ste@gmail.com
 5. U zal een laatste mail ontvangen met het lidnummer van uw kind
 6. Vul de overige gegevens en de individuele steekkaart (de medische fiche) in

We willen graag vermijden dat er kinderen worden aangesloten die hierna nooit zouden komen. Dit verhindert namelijk dat kinderen van de wachtlijst kunnen aansluiten. Daarom willen wij u vragen om tijdig aan te geven dat uw kind niet meer komt. Verder willen wij u vragen om ten allen tijde het lidgeld te betalen aangezien u na de officiële inschrijving ook wordt verzekerd bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Twijfelt uw kind om aan te sluiten? U mag altijd twee keer komen proberen!

Eens een keer proberen

Weet uw kind niet 100% zeker dat hij/zij naar de scouts wilt? Geen probleem! Kinderen mogen steeds twee keer komen proberen tijdens een vergadering zonder zich direct in te schrijven. U dient zich hiervoor wel aan te melden bij inschrijvingenscoutsden51ste@gmail.com. Dit geeft ons een duidelijk overzicht van mogelijk instappende leden. Na deze twee vergaderingen contacteren wij u of u uw kind effectief wenst in te schrijven bij ons.

    Geen plaatsje kunnen bemachtigen

Geen plaatsje kunnen bemachtigen bij onze scouts? We zijn er zeker van dat je je ook te pletter zal amuseren bij de andere scoutsgroepen in de buurt. Neem dus snel een kijkje op: www.gidsenkapellen.bewww.scoutsvloeiende.be of www.sint-hubertus.be !