Proberen?

Welkom bij onze scouts! Op deze pagina vind je alle informatie terug om je in te schrijven in onze scouts. De inschrijving verloopt via verschillende stappen. Volg deze stappen nauwgezet! Bij vragen kan je je altijd richten tot inschrijvingenscoutsden51ste@gmail.com of bij inschrijvingsverantwoordelijke Louise Willaert (0499/10.50.21)

De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid. Dit heeft ons genoodzaakt om per tak een wachtlijst bij te houden. 

Het volledige inschrijvingsbeleid voor het nieuwe scoutsjaar 2021-2022 kan je hier terugvinden:  nieuwe leden en bestaande leden

Hoe inschrijven? 

Herinschrijving 

Herinschrijven kan enkel tijdens de voorrangsperiode tussen 01/08/2021 en 22/08/2021. Vroeger inschrijven heeft geen zin. Wie te laat is komt op de wachtlijst te staan en wordt behandeld als ‘nieuw lid’ (zie hieronder). 

 1. Vul volgend formulier in: https://forms.gle/RgiqLLYUePKWxNRC6
 2. Wacht op een bevestigingsmail
 3. Stort het lidgeld op BE90 7370 5557 9932 met vermelding van naam en TAK. Een jaar scoutsplezier kost €40 per lid en €35 vanaf het derde kind. Voor personen met financiële moeilijkheden bedraagt het lidgeld in alle gevallen €10. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de groepsleiding. 
 4. Pas eventueel gewijzigde informatie en individuele steekkaart aan in de groepsadministratie: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/.

We zouden graag alle kinderen tijdig inschrijven bij Scouts & Gidsen Vlaanderen. Daarom wordt aangeraden om het inschrijvingsgeld voor 11 oktober 2021 te betalen, zo is uw kind zeker verzekerd tijdens het scoutsjaar.

Nieuwe inschrijving

Nieuwe leden kunnen zich het hele jaar door aanmelden. Je komt dan steeds op de wachtlijst te staan. Vanaf 23/08/2021 worden de takken aangevuld met kinderen op de wachtlijst totdat het maximum aantal leden is bereikt. Broers/zussen van bestaande leden krijgen voorrang.​ 

 1.        Vul volgend formulier in: https://forms.gle/XyTCL8cbdJSp9iD39. U krijgt een bevestiging van uw plaats op de wachtlijst.
 2.        Uw kind mag hierna 2 vergaderingen komen proberen (zie verder).
 3.         Na deze twee vergaderingen contacteren wij u met de vraag of u uw kind effectief wenst in te schrijven bij ons.
 4. We sturen u een formulier door waarmee we uw zoon/dochter officieel kunnen inschrijven bij de scouts.
 5. Maak een account aan op volgende website met de gegevens die wij aangeven:https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/client/formulier.html#/lidworden?groep=A2551G.
 6. Vul de overige gegevens en de individuele steekkaart (de medische fiche) in.
 7. Stort het lidgeld op BE90 7370 5557 9932 met vermelding van naam en TAK. Een jaar scoutsplezier kost €40 per lid en €35 vanaf het derde kind. Voor personen met financiële moeilijkheden bedraagt het lidgeld in alle gevallen €10. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de groepsleiding via groepsleiding.51ste@gmail.com

 

We willen graag vermijden dat er kinderen worden aangesloten die hierna nooit zouden komen. Dit verhindert namelijk dat kinderen van de wachtlijst kunnen aansluiten. Daarom willen wij u vragen om tijdig aan te geven dat uw kind niet meer komt. Verder willen wij u vragen om ten allen tijde het lidgeld te betalen aangezien u na de officiële inschrijving ook wordt verzekerd bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Twijfelt uw kind om aan te sluiten? U mag altijd twee keer komen proberen! 

Eens een keer proberen

Weet uw kind niet 100% zeker dat hij/zij naar de scouts wilt? Geen probleem! Kinderen mogen steeds twee keer komen proberen tijdens een vergadering zonder zich direct in te schrijven. U dient zich hiervoor wel aan te melden bij inschrijvingenscoutsden51ste@gmail.com. Dit geeft ons een duidelijk overzicht van mogelijk instappende leden. Na deze twee vergaderingen contacteren wij u of u uw kind effectief wenst in te schrijven bij ons. In dat geval doorloopt u de procedure zoals hierboven beschreven. Let dus op dat u mogelijks op de wachtlijst kan komen. 

Geen plaatsje kunnen bemachtigen bij onze scouts? We zijn er zeker van dat je je ook te pletter zal amuseren bij de andere scoutsgroepen in de buurt. Neem dus snel een kijkje op: www.gidsenkapellen.bewww.scoutsvloeiende.be of www.sint-hubertus.be !