HUIDIGE MAATREGELEN (vanaf 04/12/21)

______________________________________________________________________________________________

Op vraag van het extra Overlegcomité op 3 december en na eerder overleg van de ministers van jeugd en de jeugdsector werden volgende strengere maatregelen afgesproken. Deze nieuwe maatregelen gelden van zaterdag 4 tot maandag 20 december.

Buiten kan de gewone werking van scouting doorgaan met onbeperkt aantal deelnemers. Buiten hoef je geen mondmasker te dragen. Zet dus maximaal in op organisatie van aanbod in de open lucht.

Voor binnenactiviteiten geldt:

• Binnen worden activiteiten beperkt tot sport (knutselen, dansen, film kijken, ...  in het lokaal kunnen helaas nu niet).
  • Bij deelname aan toegestane initiatieven indoor (bv winkels, musea of bioscoop):
    • Geldt algemene mondmaskerplicht vanaf 6 jaar; ga hier als begeleiding mild en geduldig mee om. Het mondmasker mag af, als je zittend eet of drinkt.
    • Voorzie ventilatie en verluchting van de ruimte.
    • Kijk met gezond verstand naar de grootte van de ruimte en het aantal deelnemers dat in een ruimte samen komen.
    • Houd in de mate van het mogelijke anderhalve meter afstand.

Activiteiten met overnachtingen kunnen niet meer doorgaan.

Algemene richtlijnen:

• Waar mogelijk hou je anderhalve meter afstand.
  • Basishygiëne zoals handen wassen blijft belangrijk.
  • Wie ziek is of in aanraking kwam met iemand die besmet is, blijft thuis.
  • Vermijd samenscholingen.
  • Hou je als groep aan de maatregelen van toepassing voor een specifieke locatie bij verplaatsingen, evenementen,  enz. (max 200 deelnemers per event vanaf maandag 6 december).
  • Lokaal kunnen er strengere regels zijn, houd daar rekening mee.
  • Duid een verantwoordelijke aan als aanspreekpunt voor deelnemers, ouders en indien nodig de corona tracers.
  • Noteer wie aanwezig is bij de activiteit.
  • Als na activiteiten met de groep, deelnemers positief testen op COVID, is het natuurlijk aangewezen dit te melden aan ouders, leden en leiding van die tak.

Bij onduidelijkheden of vragen, aarzel niet om ons te contacteren, de groepsleiding en leiding zijn coronaverantwoordelijken en kunnen jullie te woord staan.