Simon in Malawi

Beste Fortsenaren

Ondertussen ben ik een kleine maand in het warme, zonnige en prachtige Malawi. Het is een land waar de zon iedere dag zowel aan de hemel als op de mensen hun gezicht schijnt! Iedereen is ontzettend vriendelijk, sociaal en behulpzaam. 

Ondertussen heb ik me ook al een beetje ingewerkt in de plaatselijke middelbare school. Ik heb al drie weken lesgegeven in Form 1, wat overeenkomt het derde middelbaar in België. Ik geef hier, net zoals in België, aardrijkskunde en wiskunde. Het was de eerste lessen wel enorm wennen en ook wel heel spannend. Lesgeven in het Engels, aan 50 Malawiaanse jongeren! Maar het valt ontzettend mee. Af en toe een klein communicatie probleem, maar dat wordt snel weggelachen en vervolgens opgelost door samen te werken.
Naast de grote klassen en het Engels, is het vooral aanpassen aan de beperkte middelen die de school en de leerlingen voorhanden hebben. Zo staan er in de klas hoogstens 5 banken en schrijft de rest op een extra stoel of op hun benen. Vervolgens schrijven ze alles wat er op het bord verschijnt in hun schrift, want ook het aantal handboeken in de klas is op een hand te tellen. Het is ook voor mij, back to basic. Weg met powerpoints, gewoon terug een krijtje en een schoolbord.

Zoals ik jullie in de vorige klepper vertelde kreeg ik van de scouts geld mee om te kunnen investeren in de school. Samen met mijn ander ingezameld geld ga ik 60 banken kopen voor de studenten. Op deze manier kan ik bijna anderhalve klas voorzien van een bank! Weg met schrijven op hun benen!   

Ik hou hier in Malawi ook een blog bij waarop ik iedere week een bericht post over mijn week. Als jullie dus meer van me willen horen, kan dat via mijn blog: www.blogsimonnaarmalawi.weebly.com

Tot snel!
Groetjes Simon