UPDATE: Het scoutsjaar op gang trappen? 't Zal wel zijn!

Liefste leden, beste ouders

Het scoutsjaar 2019-2020 is ondertussen achter de rug. Het was een uniek jaar. Een jaar dat we hopelijk niet opnieuw zullen meemaken. Want een scouts zonder leden aan ons lokaal was maar niets. Elke zondag uitkijken naar een spetterende vergadering zat er niet in. We bleven moedig in ons kot. Maar uit dit jaar hebben we ook veel geleerd. Onze leden hebben zich op een heel uitzonderlijke manier leren ontplooien. Ze hebben kunnen bewijzen dat ze ook vanuit thuis flink kunnen werken voor school, laten zien dat ze vanuit hun kot ook scoutesk zijn door tal van foto’s in thema door te sturen en deelnamen aan de heuse zoektocht, georganiseerd door onze gemotiveerde leiding. En ook zij, de leiding, hebben zich ingezet voor iedereen. Van vrijwilligerswerk voor mensen die vastzaten in hun kot, tot het organiseren van digitale alternatieven voor de scouts. Ook een videoboodschap opstellen voor jullie deden we met plezier.

We keken allemaal met bange ogen naar de zomer van 2020. Zouden we op kamp mogen gaan? Of moeten we ook deze zomer thuisblijven? Uiteindelijk sprongen we allemaal een gat in de lucht, want de jeugdkampen mochten doorgaan! De groepsleiding en de leiding hernamen meteen het werk en knutselden verschillende scoutskampen ineen met de nodige maatregelen in ons achterhoofd.

Als we hier nu op terugkijken, hebben we bewezen dat we stuk voor stuk SCOUTMOEDIG bleven.

Nu is het tijd om het nieuwe jaar voor te bereiden. De herinschrijvingen zijn volop aan de gang en de leiding is hoopvol aan het wachten op een GO van Scouts & Gidsen Vlaanderen. Wijzelf zullen paraat staan met onze nieuwe plannen. Zo zullen we een alternatief moeten bedenken voor onze jaarlijkse overgang en BBQ om ons jaar toch in stijl te kunnen starten. Want we willen er een topjaar van maken, ’t Zal wel zijn!

Momenteel is het dus nog even afwachten over de exacte start van het nieuwe jaar. In de tweede helft van augustus zal er hopelijk meer duidelijkheid ontstaan en zullen we deze info met jullie delen. Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren (groepsleiding.51ste@gmail.com)!

In tussentijd kunnen we nagenieten van de kampfoto’s, en dromen we allemaal verder over een fantastisch nieuw jaar vol gekheid en plezier!

Ne stevige linker

De leiding van Den 51ste

Voor nauwe opvolging, zie onderstaande link